Undgå at fejle på de sociale medier i 2017 – 5 tendenser!

Undgå at fejle på de sociale medier i 2017 – 5 tendenser!
SoMe mobile banner

Hvis du arbejder med markedsføring, kan du i dag næsten ikke undgå at skulle være til stede på et af tidens største markedsføringsplatforme – de sociale medier.
For at kunne planlægge jeres aktiviteter på de platforme, som passer jer, er det vigtigt at overveje og undersøge, hvad der kommer til at ske af markedsføringstiltag. Tiltag, som i kan drage fordel af.
Derfor får du her en oversigt over de 5 vigtigste tendenser du skal holde et skarpt øje med i 2017.

1. Større brug af messenger apps til kommunikation og markedsføring

I de seneste år har der været en større tendens til at benytte de forskellige social media netværks platforme. Dele af annonceringsbudgettet er derfor blevet lagt på platforme som Facebook og, i nyere tid, Instagram. Inden for den seneste periode, er tendensen dog begyndt at vende. I stedet for at bruge de sociale netværk, er man gået over til at bruge de forskellige messenger apps til kommunikation med sine venner og familie.
Dette bliver understreget af at apps som Facebook Messenger, WeChat, Whatsapp og Viber har flere brugere end Facebook, Twitter og Instagram tilsammen.
Derfor er flere sociale medier begyndt at kigge på muligheden for at kommunikere og annoncere direkte i brugernes messenger apps, i stedet for kun at tilbyde markedsføring i netværks appen.

En af de muligheder der blev lanceret sidste år, er Facebooks destinations ads. Det bliver dog først introduceret til Danmark i løbet af 2017. Denne type af annoncering gør det muligt, ved hjælp af infeed annoncering, at lade følgerne kommunikere direkte med virksomheden.

På infeed annoncen tilknyttes der en call-to-action knap med ”send besked”, som sender brugeren direkte over i messenger appen, hvor følger og virksomhed kan kommunikere.
Her kan man enten selv svare på indkomne beskeder eller have præ-definerede beskeder, der automatisk svarer på følgernes henvendelser.
Denne funktion er en oplagt mulighed til at kommunikere med især millennial segmentet, da disse foretrækker 1-1 kommunikation, hvilket gør dem mere loyale overfor brands der kommunikere med dem.

2. Livestreaming stiger i popularitet

Hvis der er noget der hittede på de sociale medier i 2016, så var det livestreaming – og denne tendens ser ikke ud til at aftage i 2017. Livestreaming videoer driver et utrolig højt engagements niveau, da følgerne af virksomheden får en notifikation når der live streames. De har derved mulighed for at stille spørgsmål og kommunikere direkte med dem der streamer. På denne måde får følgerne et unikt indblik i virksomheden, som de ikke kan få andetsteds.
De to mest populære livestreaming muligheder er enten Facebook Live eller Twitters Periscope.

3. Brands rykker fra Snapchat til Instagram Stories

I september 2016 introducerede Instagram deres Stories funktion. Efter blot to måneder havde den allerede 100 mio. daglige visninger, hvilket svarer til 2/3 af Snapchats samlede antal brugere.
Stories lader folk optage en kort film eller tage et billede der herefter lægges ud i appen. Følgerne har mulighed for at se indlægget de næste 24 timer.
Denne funktion giver enhver virksomhed eller brand en unik mulighed for at poste sneak-peeks, om f.eks. nye produkter, der bliver lanceret, eller andre nyheder og introduktioner.
Ved at bruge Instagram Stories fremfor Snapchat, skabes der en mulighed for at samle sine aktiviteter på så få platforme som muligt, Man kan derved fokusere sin indsats på de områder, hvor de har størst effekt.
Da Instagram er ejet af Facebook, er der allerede en sammenknytning af de to platforme, når det kommer til annoncering og daglige posts. Så hvis ressourcerne er knappe, når det kommer til at være til stede på de sociale medier, kan der være en fordel i at vælge platforme der er sammenknyttet, og derved få annonceringsbudgettet til at række længere.

4. E-commerce anvendes i højere grad

Mange brugere af Facebook og Instagram følger virksomheder for at få inspiration og introduceres til nye produkter. Dette afspejler antallet af salg over sociale medier, da dette er steget markant i de seneste år.
Dette er derfor en oplagt mulighed for e-commerce virksomheder til at introducere og præsentere deres produkter over de sociale medier, hvorefter at lede følgerne ind på sitet til køb.
Man skal dog stadig være opmærksom på, hvordan man præsenterer sine produkter til følgerne på de sociale medier. De ønsker nemlig ikke at modtage ”køb nu!” incitamenter, de vil introduceres og vises gode muligheder.
Fokuser derfor på budskabet i opslaget eller annoncen, og introducer et nyt produkt, lav produktdemonstrations videoer eller lad følgerne stemme om deres favoritprodukt, for på den måde at skabe engagement, rækkevidde og salg.

5. Mobilannoncering spiller en større rolle

Vores brug af desktop computere bliver mere og mere begrænset, da vi i højere grad benytter mobilen til at tilgå information og netværk online.
Denne tendens afspejler sig i Facebooks annonceomsætning for 2016, da 80% af 7 mia. $ stammede fra mobilannoncering.
Hvis man derfor vil have en effektiv social media markedsføringsstrategi, er det nødvendigt at være opmærksom på om ens annoncer er mobiloptimeret. Udover at annoncerne skal være mobiloptimeret, skal sitet selvfølgelig også følge med. Uden mobiloptimering, og for lang load-tid, forlader 40 % af brugerne sitet inden for 3 sekunder![1]. Hav derfor fokus på både at have mobiloptimeret annoncer og site, hvis I ønsker at sende følgerne fra de sociale medier ind på jeres site.

[1] https://www.thinkwithgoogle.com/articles/mobile-page-speed-load-time.html