Telefontracking øger indsigten i dine kunders adfærd

Telefontracking øger indsigten i dine kunders adfærd
webanalyse

På de fleste websites er der flere kontaktpunkter mellem virksomhed og kunde. Der kan være både bløde, sekundære konverteringsmål som f.eks. videoer, produktvisning, sign ups etc. samt hårde, primære konverteringsmål som f.eks. free trial, køb eller find forhandler.

Når man tracker et websites besøgende, får man en rigtig god indsigt i, hvordan kundernes adfærd er, hvad de er interesseret i og hvorfor de bliver kunder – eller hvorfor de ikke gør.

Men hvad gør man så med alle dem der ser informationen på websitet, men vælger at foretage et telefonopkald til virksomheden i stedet for at klare det hele online?

De seneste år er der kommet flere muligheder for at tracke telefonopkald og fælles for dem er, at det giver virksomhederne vigtige indsigter, som kan bruges i optimeringer mod endnu bedre resultater.

Hvordan fungerer det?

Formålet med teletracking er at se, hvor mange der ringer til virksomheden efter at have besøgt websitet. Man implementerer et script på websitet, der herefter vil vise unikke telefonnumre til hver besøgende på sitet helt automatisk.

Når der foretages et opkald på et nummer genereret på hjemmeside, går opkaldet videre til kundens telefonnummer, og samtidig trackes opkaldet som en konvertering i Google Analytics, der således kan henføre opkaldet til trafikkilde og evt. søgeord.

Hvilken værdi giver det?

Oftest ser vi, at man har behov for mere end ét kontaktpunkt til en virksomhed, før man foretager en hård, primær konvertering. Sammenholdt med at forbrugerne er blevet mindre brand-loyale, er det vigtigt, at man danner konklusioner på resultaterne på baggrund af korrekt data. Jo flere indsigter man har, jo bedre analyser kan man lave – og jo bedre kan man optimere sine trafikkilder og sit website og opnå endnu bedre resultater.

Call tracking via Google – eller andre?

Hvis man gerne vil i gang med call tracking er der forskellige muligheder. Google har sin egen version, der kan måle opkald fra Adwords helt ned på søgeordsniveau. Det er måske den simpleste og billigste måde at komme i gang, men giver de samme muligheder som udbydere, der har specialiseret sig i call tracking som f.eks. Bell Metrics.

Google call tracking giver f.eks. kun mulighed for at tracke Adwords trafik, man kan kun skifte et enkelt nummer ud og man får ikke ID med videre til call centeret, hvorfor man ikke kan kontakte eventuelt frafaldne opkald efterfølgende.

Vil du vide, hvordan I kommer i gang med call tracking? Så kontakt Marketing Lion og hør mere om hvilken model, der passer til jeres behov og website.