Svære tider for bannerannoncering

Svære tider for bannerannoncering

I Danmark gør virksomheder stor brug af bannerannoncering. Desværre viser en ny undersøgelse lavet af Adobe, at danskerne er det folkefærd I Europa der klikker mindst på online reklamer. Derudover er Danmark et af de lande der gør størst brug af adblocks. Dette besværliggør virksomhedernes performance på bannerannoncering, og der skal tænkes kreativt I fremtiden. Især hvis virksomheder vil undgå at blive lukket, ude af adblocks, hver gang der er en der foretager en virksomheds relevant søgning på Google. Årsagen til den manglende interesse for bannerannoncer hos forbrugerne, menes at ligge i manglende relevans.

Danmark og Norden er to lande der i det hele taget, er store tilhængere af adblocks. Dette kan medføre store tab for diverse virksomheder, hvis ikke de begynder at finde alternative måder at nå ud til potentielle kunder. Her skal virksomhederne overveje, om det er andre former for annoncering eller sponsoreret indhold de skal satse på. Eller måske skal der satses mere på SEO og de organiske resultater. I Danmark benytter 26% sig af adblockers.

Dog skal man huske på at 61% af trafikken til diverse hjemmesider kommer fra forskellige reklamer, annoncer og nyhedsbreve. Der er altså stadig meget at hente ved brug af annoncering og sponsorerede links. Vi skal blot sørge for, at der er relevans mellem søgningen, annoncen og den side som brugerne lander på – markedsføringen skal målrettes, hvilket igen gør brugervenlighed til en vigtig brik i puslespillet.

Adblocks sørger ofte for at fjerne reklamer fra store firmaer, samt reklamer der virker irriterende og påtrængende. Men kan altså justere filteret, hvis man synes forskellige firmaers reklamer er relevante og man derfor gerne vil se dem.