Slut med Adwords annoncer i højre side!

Slut med Adwords annoncer i højre side!

Det er nu slut med at se annoncer i højre side af Googles søgeresultater på desktop. Ændringen kommer efter en række test der startede tilbage i 2010. Resultatet er, at der nu kun vil være annoncer i toppen og i bunden, og kun ved to undtagelser vil der også være en annonce i højre side. Derudover vil topannoncerne variere mellem at vise tre og fire resultater – det er kun ved søgninger med stor kommerciel værdi, at der vil blive vist fire annoncer.

Ifølge Google er ændringen lavet for at kunne give flere relevante resultater til brugerne ved kommercielle søgninger, samt sørge for en bedre performance for dem der annoncerer. De har dog også nævnt, at de vil blive ved med rette lidt til her og der, indtil de rammer det mest optimale resultat.

Flere ligheder mellem mobil og desktop

Det er en ændring, der er sket meget hurtigt og højre side resultaterne er få dage efter annonceringen allerede forsvundet. Dette betyder også at mobil og desktop søgninger ligner hinanden noget mere. Vælger man nu at lave f.eks. en søgning på hotel, advokat eller lignende, som har stor kommerciel værdi, dukker der fire resultater op. Som sagt, er der også to undtagelser, hvorved der vil blive vist annoncer i højre side, den ene er ved product listing ads (PLA) boxes eller hvis der er en annonce i Googles knowledge panel.

Denne udvikling vil formentlig påvirke klikpriserne på Adwords samt vigtigheden af at nå de bedste placeringer på de organiske søgeresultater.