Skab kvalitetsindhold til din målgruppe

Skab kvalitetsindhold til din målgruppe
SEO content banner

Content Marketing handler i sin enkleste form om at skabe og dele kvalitetsindhold med sin målgruppe. Det handler mindre om at ”pushe” informationer ud til målgruppen i håb om, at de finder det interessant, men i stedet om at producere indhold, der er så godt, at kunderne vil henvende sig helt af sig selv. Det lyder måske utopisk, men de virksomheder, der formår at tiltrække kunder på denne måde, vinder målgruppens tillid og på sigt deres købelyst.

Coca Cola engagerer sine fans

Der er allerede flere danske virksomheder, der bruger Content Marketing som en integreret del af markedsføringen. Gode eksempler er Ford, Advodan, Arla, Flügger, Aarstiderne og Planday.

Giganten Coca Cola har ændret sin strategi fra ’creative excellence’ til ’content excellence’ som en del af sin 2020-vision.

De vil fokusere på at lave indhold, der inspirerer og sætter tanker i gang – de vil i det hele taget arbejde strategisk med indhold, som engagerer målgruppen.

Vær ikke bange for at tænke nyt

Ét af de tiltag, Coca Cola har iværksat, er at skifte sin traditionelle hjemmeside ud med en mere magasin-inspireret version. Her kan forbrugerne læse artikler og indlæg om emner, der ikke er direkte produktrelateret. Der er blandt andet tildelt en hel sektion vedrørende velvære og en anden til bæredygtighed. Under disse sektioner finder man forskellige historier og artikler, der er relateret til emnet.

Coca Cola har stor fokus på de sociale medier, hvor de lægger op til debat og poster sjove billeder – en strategi, som har til formål at engagere brugerne i brandet. Samtidig forsøger de at skabe synlighed via anderledes tiltag. F.eks. satte de en colaautomat op i en forlystelsespark i Spanien, hvor prisen på colaen afhang af temperaturen. Jo varmere det var, desto lavere var prisen på en cola. Via denne event har Coca Cola haft mulighed for at engagere sine kunder, skabe en debat og lave en masse indhold.

Tænk ’hvorfor’ frem for ’hvad’

Men hvordan skaber du ligesom Coca Cola kvalitetsindhold, der baner vejen for brandloyalitet og i fremtiden købelyst? Det gælder om at finde ind til kernen af sin virksomhed og flytte fokus fra ’hvad’ til ’hvorfor’. Hvis virksomheden ikke formår at rykke nærmere ’hvorfor’, vil markedsføringen fortsat bære præg af produkt promovering og lovprisning af eget brand.

Sæt brandet i baggrunden

Første skridt mod en Content Marketing strategi, er at træde et skridt tilbage og tænke over, hvilke emner, der omgiver virksomhedens produkter. De fleste kender Aarstiderne.com, som sælger økologisk frugt, grønt og andre madvarer, som leveres direkte til døren. I stedet for kun at koncentrere sig om produkterne, supplerer Aarstiderne med blandt andet spændende madopskrifter (som bl.a. lægges i kasserne) og videoindhold – f.eks. ’lav mad på 20 min.’ og ’sådan skærer du en hel kylling ud’, som distribueres på YouTube. I opskrifterne og videoerne promoverer Aarstiderne aldrig sine produkter, men i stedet sætter de generelt fokus på mad og hvordan du kan lave lækre retter og blive inspireret til at kaste dig ud i nye kulinariske oplevelser. Dette er et fokus virksomheden har haft helt tilbage fra opstarten for over 10 år siden.

Løs forbrugernes problemer 

En anden god indgangsvinkel til Content Marketing er at tænke over, hvordan du kan hjælpe dine potentielle kunder på vej. Sælger du et komplekst produkt, er det formentlig forbundet med en masse spørgsmål og overvejelser fra målgruppen. Overvej hvordan du kan give svarene ved hjælp af alternativt indhold eller videomateriale, der hjælper din kunde på vej – helst både før og efter købet.

Bilka.dk er ved første øjekast en webshop, som så mange andre, men der ligger en meget klar Content Marketing-strategi bag sitet. Hvis man kigger på webshoppen, vil man opdage, at en stor del af indholdet er til for at hjælpe forbrugeren på forskellige stadier i købsprocessen: ’Få hjælp til at vælge det rigtige hegn’, ’hvilke typer af hegn kan du få?’ og ’hvordan sætter du et hegn op?’. Alt sammen indhold som er relevant og tiltrækker potentielle kunder.

Brug data til at skabe kvalitetsindhold

Marketing Lions tilgang til Content Marketing er, ligesom vores andre aktiviteter, drevet af data. En indholdsstrategi bør være baseret på data frem for mavefornemmelse, sporadisk inspiration og tilfældigheder. Det kan være ressourcekrævende at lave godt indhold, men dårligt indhold, som ingen læser, vil være spild af både tid og penge, og i sidste ende med at være dyrere. Sørg derfor at have styr på dine data før du går i gang.

En søgeordsanalyse giver værdifulde indsigter

Hvis virksomheden ikke har konkrete indsigter i, hvad målgruppen interesserer sig for, og hvilke problemer de kan støde ind i, kan en søgeordsanalyse give værdifulde indsigter. Analysen favner målgruppens søgeadfærd på forskellige niveauer i købsprocessen, og den er derfor særdeles anvendelig i forbindelse med planlægningen af en Content Marketing strategi.
Figuren nedenfor illustrerer tre typer af søgninger eller stadier i købsfasen – behovinformation og handling. Det er særligt de to første søgninger/stadier, som er relevante ift. Content Marketing, hvorimod ’Handling’ passer bedst til produktspecifikke sider på websitet, hvor kunden er klar til at konvertere. For et forsikringsselskab vil det være oplagt at lave videoindhold til spørgsmålet ’hvad dækker en indboforsikring’ eller en Infographic, som illustrerer dækningen.

behov information handling figur udvidet

Kom i gang med Content Marketing

Hvis indholdet baseres på kundernes behov, er det muligt at være præcis dér i købsfasen, hvor den enkelte (potentielle) kunde befinder sig. Virksomheder, der baserer sin Content Marketing strategi på data, formår at lave indhold, der er vedkommende og værdifuldt for målgruppen. Dem, som leverer kvalitetsindhold og nødvendige informationer, vil på den lange bane vinde tillid og dette vil helt naturligt påvirke målgruppen til at vælge denne virksomhed frem for en af konkurrenterne.

Er din virksomhed ved at planlægge Content Marketing initiativer, men er I usikre på, hvordan I skal gribe det an? Så kontakt os på info@marketinglion.dk.