Telefontracking

Mange websites opfordrer til at benytte telefonopkald som et primært kontaktpunkt på niveau med kontaktformularer og mailhenvendelser. Hvor de to sidstnævnte er nemme at tracke via et tracking tool som f.eks. Google Analytics, kræver telefonopkald et yderligere script implementeret.

Der er flere muligheder for at tracke telefonopkald og fælles for dem er, at det giver virksomhederne vigtige indsigter, som kan bruges i optimeringer mod endnu bedre resultater.

bmetric

Marketing Lion er bmetric partner

Telefontracking giver bedre ROI beregning

Hvis ikke man ved, hvor mange telefonhenvendelser websitet skaber, kender man ikke det samlede resultat og trafikkildernes reelle afledte effekt. Dermed er det ikke muligt at vurdere præcis, hvordan marketingbudgettet bedst allokeres.

Med telefontracking bliver det muligt at kæde telefonopkald sammen med de enkelte trafikkilder. Man kan se customer journey fra første besøg på websitet til hver enkelt kontaktpunkt. Derudover kan man se, hvor mange besøg man har behov for på websitet, før der tages kontakt – og hvor mange sekundære og primære målsætninger der foretages.

Hvordan fungerer telefontracking?

Der implementeres et script på websitet, f.eks. via Google Tag Manager, hvorefter der vil vises unikke telefonnumre til hver besøgende. Når der foretages et opkald på et af de unikke numre, stilles opkaldet videre til virksomhedens telefonnummer, og samtidig trackes opkaldet som en målkonvertering i Google Analytics.

Opkaldene kan linkes til brugerens adfærd og de øvrige indsigter, der findes i Google Analytics. Derudover ses informationer omkring svartid og opkaldsvarighed.

Fordele ved telefontracking

Når scriptet er installeret, er man i gang – de væsentligste fordele er:

 • Bedre ROI beregning og effekt af markedsføringsaktiviteter
 • Identificering af de trafikkilder, som leder til opkald og leads
 • Bedre mulighed for at allokere marketingbudgettet
 • Bedre udnyttelse af marketingbudgettet

Med indsigt i det fulde datasæt – herunder telefonopkald – bliver det langt nemmere at styre og fordele det samlede online budget.

Kontakt

Kontakt en af vores konsulenter for at høre mere om mulighederne for din virksomhed

E-mailinfo@marketinglion.dk

Telefon: 70 34 56 80

Webanalyse Cases

Kundeudtalelser

 • "Vi hyrede Marketing Lion til at hjælpe med SEO og Analytics som en del relanceringen af vores globale hjemmeside. Marketing Lion og specifikt Kamran Jamshidi sikrede, at vores marketing managers og webredaktører i alle vores lande havde de rette værktøjer til at fastholde og opbygge trafik til vores hjemmesider. Vores tilfredshed med Marketing Lion er meget høj - Jeg sidder otte tidszoner væk fra Marketing Lion og deres respons på ad hoc-henvendelser er det bedste jeg nogensinde har set "
  Cody AufrichtCody AufrichtVP Marketing hos Columbus IT
 • ”Vi kontaktede MarketingLion, da de fra starten virkede kompetente, og samtidig ikke forsøgte at sælge mere end vi havde brug for. De forstod de behov, vi havde, og vi endte med en flot løsning, der 100% løser vores udfordringer, og hvor der tidligt blev forventningsafstemt omkring både budget og løsning. Derudover var det vigtigt for os, at de er Google Certificeret. Vi har været utrolig glade for samarbejdet."
  Stine WalshStine WalshMarketingchef hos Bakken
 • "Marketing Lion har et enestående talent for onlineforretning og kender deres vej rundt i den komplekse verden af web analytics. Med deres forståelse for produkter, forretning og brugernes behov, er de i stand til at give meget kvalificeret konsulentbistand. Jeg har arbejdet med Marketing Lion på forskellige projekter gennem årene, og de leverer altid værdiskabende resultater"
  Laurine MindegaardLaurine MindegaardSenior Manager hos Nykredit
 • ”I samarbejde med Marketing Lion har vi i Røde Kors optimeret vores SEO, SEM og effektmålingsindsatser. Marketing Lions grundige og fokuserede analyser, i forhold til vores behov og målsætninger, sikrer, at vi altid ved, hvor vi skal lægge vores ressourcer og digitale indsatser: nemlig dér, hvor udbyttet er størst når det gælder om at fundraise midler til vores sociale arbejde i Danmark og til hjælpearbejdet ude i verdens brændpunkter. Som humanitær organisation er det essentielt, at vores samarbejdspartnere har en forståelse for, hvad vi er sat i verden for at udrette – at gøre den største forskel for de mennesker, vi hjælper. Denne forståelse og et stort engagement i vores humanitære arbejde har Marketing Lion, og vi sætter stor pris på vores partnerskab.”
  Mille SchüttenMille SchüttenKommunikationskonsulent hos Røde Kors
 • "Marketing Lion er højt kvalificerede inden for områderne online forretnings KPI'er og webanalyse. Deres ekstremt kreative tilgang til at identificere metrics relevante for de strategiske forretningsmål er meget inspirerende. Deres input som medlem af en af J. Boye danske ERFA grupper for web fagfolk og som gæstetaler i vores internationale gruppe var meget værdifuld for de fremmødte."
  Peter NissenPeter NissenAnalytiker, rådgiver og facilitator hos J. Boye
 • “Vi er meget tilfredse med Marketing Lions arbejde og de resultater de gang på gang skaber. Så jeg kan kun anbefale Marketing Lion til alle der ønsker at være de bedste i deres branche indenfor search marketing samt at få deres webanalyse tunet så det kan tydeliggøre den forretningsmæssige værdi af alle forretningens online aktiviteter.
  Thomas Egede KraghThomas Egede KraghVice President Digitale Kanaler hos Nykredit

Webanalyse referencer