Remarketing

Remarketing: genaktivér dine besøgende For de fleste virksomheder er internettet i dag en afgørende salgskanal, men fordi potentielle kunder selv er en aktiv del af købscyklussen og foretager research, er det vigtigere end nogensinde at få dem til at vende tilbage til websitet. Via annonceringsformen Remarketing er det muligt at vise tekst- og bannerannoncer til potentielle og eksisterende kunder ud fra den adfærd, som de tidligere har udvist på websitet – og på den måde få dem til at udføre den handling, man gerne vil have dem til.

Vidste du at… Der i gennemsnit er 3-5 % af alle besøg på et website, der foretager en konvertering? Alt efter branche og produkt kan en konvertering være en ’hard response’ som f.eks. et køb i en webshop, tilmelding til en event eller udfyldning af en kontaktformular. De fleste virksomheder har også sekundære konverteringsmål – ’soft responses’ – som er mindre krævende – det kan være download af faktaark/brochurer, tilmelding til nyhedsbrev eller lignende.

I gennemsnit er der således 95-97 % af de besøgende, der ikke foretager en konkret handling, men via remarketing er det muligt at genaktivere og involvere dem yderligere. Hvis der udarbejdes en god strategi, er det tilmed muligt at tiltrække eksisterende kunder med skræddersyede budskaber. Remarketing er således et brugbart annonceringsværktøj til at erobre nye markedsandele og skabe loyalitet til eksisterende kunder.

Hvad kræver remarketing? Annonceringsformen fungerer ved hjælp af cookies, som de besøgende efterlader, når de har besøgt et givent website. Fx kan man eksponere besøgende for et produkt, som de tidligere har vist interesse for og på den måde være in top of mind, når de er klar til at fortage en handling. Ved hjælp af ganske simple metoder, kan man segmentere de besøgende og eksponere dem for relevante budskaber, når de er allermest interesserede.

KAN EVT. SKÆRES HER OG AFRUNDES MED NOGLE FLERE UDDYBENDE FORDELE

3 former for remarketing  Remarketing er meget fleksibelt og kan skræddersys og tilpasses alt efter behov. Følgende er en gennemgang af de forskellige opsætningsmuligheder, som remarketing har:

Ram den ønskede målgruppe med et standard banner Så snart remarketing-scriptet er lagt på websitet, kan der oprettes målrettede bannere til specifikke målgrupper, defineret ud fra de cookies, de besøgende har efterladt. Målret fx budskaber til besøgende, der ikke har foretaget et køb, men som har udvist interesse ved at have set på forskellige produkter. Ved simpel remarketing vises et standard banner til alle i den defineret målgruppe, og der vil derfor være et minimalt forbrug af ressourcer til bannerproduktion.

Selv med kun ét script er det muligt at arbejde yderligere med segmenteringen – og fx vise bannere for dem, der har købt et specifikt produkt og dermed er i målgruppen for et lignende produkt. Med simpel remarketing kan man også ramme målgruppen på bestemte tidspunkter af døgnet og på den måde sikre endnu højere relevans.

Hvornår er simpel remarketing brugbar? Simpel remarketing er relevant, når man gerne vil hurtigt i gang, kun har få ressourcer til bannerproduktion og målgruppesegmentering eller kun har ét enkelt produkt.

Eksponér målgruppen for specifikke produkter Ved dynamisk remarketing er der mulighed for at nå endnu bedre ud til den ønskede målgruppe. Dynamisk remarketing tager udgangspunkt i de produkter, som målgruppen har vist interesse for, og bannerne indeholder præcis det produkt, som der senest er vist interesse for. Hvis man benytter de rigtige værktøjer, er dynamisk remarketing nemt at gå til. Værktøjerne sikrer samtidig, at segmenteringen og bannerproduktionen holdes på et minimum.

Øg chancen for salg For webshops og særligt rejsebranchen er chancen for salg højere, hvis den potentielle kunde ser et banner med lige præcis den vare eller den rejse, som vedkommende senest har vist interesse for – men endnu ikke har købt. Det er afgørende at være opmærksom på tidsperspektivet, således at potentielle kunder får vist produktet, når de er allermest interesserede. En anden mulighed er at bruge den dynamiske remarketing til at sikre, at de aktuelle priser altid bliver vist – fx renter i finansverdenen eller for produkter, der ikke har en fast pris.

Hvornår er dymamisk remarketing relevant? Dynamisk remarketing er særdeles brugbar, når man har mange produkter, et højt ROI-fokus og gerne vil sikre, at remarketing bannere er så relevante for målgruppen som muligt.

Remarketing på Google Adwords (search) Google Adwords er et vigtigt medie i pull marketing, da målgruppen ofte er langt i beslutningsprocessen, og med gode budskaber er det muligt at få dem til at vende tilbage til websitet. Det er også muligt at anvende remarketing scriptet til at få vist tekstannoncer på Googles betalte annoncepladser (Adwords). Dette er en oplagt fordel, hvis man er i en branche, hvor kunden ofte sammenligner priser eller har en lang beslutningsproces.

Ved at kombinere remarketing målgrupper med søgeord og annoncetekster, er det muligt at få vist annoncer for den del af målgruppen, der er parate til at afslutte en konvertering – og da de allerede har besøgt websitet – øger det sandsynligheden for at dette sker.

Hvornår er remarketing på Search relevant? Brug remarketing på search i markeder med høj konkurrence eller hvis målgruppen har en lang beslutningsproces. Det er samtidig vigtigt at kunne afsætte ressourcer til at vedligeholde kampagnerne.

[ml1]Forstiller mig at vi kan præsentere de tre muligheder i klikbare bokse –