Search Metrics Ranking Factors

Search Metrics Ranking Factors

I slutningen af 2016 kom Search Metrics med deres årlige ’Ranking Factors’ rapport. En rapport der gennemgår de forskellige SEO faktorer, og kigger på deres indflydelse i forhold til rangering i Googles søgeresultater.

Rapporten er specielt interessant i år, fordi Google har ændret sig så meget, at det nu er svært helt generelt at påvise de enkelte faktorers påvirkning. Google er blevet klogere og ændrer løbende på deres algoritmer, hvilket betyder at ændringer nu opdateres i real time. En ting er dog stadig sikkert, hvilket rapporten også konkluderer, og det er vigtigheden af godt og relevant indhold samt en god og optimeret sidestruktur.

Search forbliver et vigtigt element og er et af de første kontaktpunkter i forbrugerrejsen

  • For B2B starter 92 % af alle køb med en søgning online
  • For B2C starter 81 % af de handlende deres research online før de køber[1]

Optimer mod brugerhensigt

Som vi har skrevet flere gange tidligere, så er det blevet vigtigere end nogensinde før at optimere sit indhold mod brugerhensigt. Find ud af hvorfor brugerne kommer til sitet, og de specifikke landingssider. Sørg dernæst for at besvare det problem eller spørgsmål de har stillet i Google.
Denne nye tendens viser, hvor langt vi er kommet med content marketing, og at det er vigtigt at have en solid content markedsføringsstrategi. En strategi som især skal benyttes til de indledende faser af forbrugerrejsen. For når brugeren eksempelvis endnu ikke er klar til at købe, så er de som oftest ikke interesseret i eller specielt modtagelige overfor salgsinformation. Det er først når brugerne er ved at være klar til at købe, at specifik produktinfo og salgstalen skal på banen.

Selvom det nu handler mere om brugerhensigt og micro-moments, så er en veludført søgeordsanalyse  stadig et relevant værktøj, vi skal bare læse og udnytte den anderledes end vi gjorde for blot 1,5 år siden. Dengang kiggede man mere individuelt på hvert enkelt søgeord, som så skulle tildeles en side. Nu skal søgeordene i stedet grupperes, så de søgeord der er relateret til hinanden samles på en landingside. På en og samme side kan man f.eks. sagtens besvare både både hvem, hvad og hvor.

Brand faktor

Som oftest vil top placeringerne i Google være de mest relevante sider i forhold til ens søgning, men der er visse tilfælde hvor dette ikke gælder. Af og til vil det være et brand der har fået tildelt placering nr. 1, og nogle gange nr. 2, i søgeresultatet, på grund af Googles Brand Factor. Så hvis vi f.eks. som forbruger søger efter et par Nike sko, som mange ville vælge at købe i en kendt webshop, så vil det være Nikes side der ligger nummer et. I disse tilfælde vil man kunne stille sig godt tilfreds med en placering 2 i søgeresultatet. Det samme gælder ofte når f.eks. Wikipedia optager en af topplaceringerne. Men denne brand faktor gør også at man i flere af graferne fra Search Metrics rapporten vil se et større udsving fra placering et til to.

Brugersignaler

Andre vigtige elementer og rangeringsfaktorer er CTR (Click Through Rate), Time On Site og Bounce Rate. De tre elementer eller signaler er med til at give os en ide om, hvor relevant brugerne finder vores indhold. Bruger de besøgende ikke noget tid på siden, og derfor hurtigt forlader den, kan det indikere at brugeren ikke fandt hvad de ledte efter. Time On Site for top 10 på Google er i gennemsnit 3 minutter og 10 sekunder[2].

Hold øje med tendenserne i industrien

Fordi det er blevet så svært at påvise gennerelle tendenser, er det i år sidste gang at Search Metrics laver en lignende rapport. Fremadrettet vil de i stedet kigge på hver enkelt industri. På denne måde kan de bedre sammenligne tendenser og følge udviklingen. At kigge på ens egen industri, er også altid et godt råd i forhold til optimering. Undersøg hvordan de bedste klare sig i jeres branche og gør det derefter bedre. Men tag også af og til et kig på høj-konkurrence industrier, for disse er ofte dem der SEO-mæssigt er med på de nyeste trends. For vil man være den bedste og overgå sine konkurrenter, så skal man ikke blot kigge på Danmarksmesteren, man bør kigge på Verdensmesteren.

Andre ranking faktorer

Din placering i Googles søgeresultater påvirkes af rigtig mange forskellig elementer, og analysen hiver udover indholdsfaktorer og brugersignaler også følgende områder frem: tekniske faktorer, brugeroplevelse, sociale signaler og backlinks. Læs her hele rapporten.

 

[1] http://www.adweek.com/socialtimes/81-shoppers-conduct-online-re- search-making-purchase-infographic/208527
[2] Search Metrics Ranking Factors 2016