Re-marketing uden du spammer din målgruppe

Re-marketing uden du spammer din målgruppe
webanalyse

Vi kender det alle – vi har været inde og kigge på et hotel og få sekunder senere vises selvsamme hotel i bannere, hvor end vi færdes. Vi har sikkert også modtaget et nyhedsbrev med påmindelse om at booke hotellet. Eller vi har set på et par sko, men ikke købt dem – og lige præcis de sko forfølger os på Facebook, Google og andre websitets, vi besøger flere dage efter vi har set skoene.

Forbrugerne kan hurtigt føle sig forfulgt og få en dårlig oplevelse, men der er ingen tvivl om, at det virker – ellers ville store internationale virksomheder ikke poste mange penge i re-marketing.

remarketing

Vi ved, at man stort set altid anvender flere kontaktpunkter med en virksomhed før man foretager et køb/konvertering. Oftest besøger man også flere virksomheders websites før man beslutter sig. Som udgangspunkt – jo mere kompleks købet er, jo længere beslutningsproces og jo vigtigere er det at være til stede flere steder i kundens beslutningsproces. Til dette er re-marketing nærmest uundgåeligt

Jo mere data, vi har om målgruppen, websitet og markedet, jo mere intelligent re-marketing kan man lave. Da Analytics data kan danne grundlag for segmentering er segmenteringsmulighederne ekstremt mange.

Hvis man samtidig arbejder med frekvensstyring og øvrig segmentering, vil man kunne høste rigtig gode resultater ved at få målgruppen tilbage til websitet og desuden blive eksponeret for relevante budskaber lige når de er allermest interesserede.

Re-marketing kan anvendes på stort set alle medier – både med bannere og video, men også som en del af Google Adwords Search annoncer. Hvis der desuden er implementeret Google Tag Manager og Universal Analytics på websitet, kan man lave Re-marketing meget intelligent og det er samtidigt nemt at komme i gang med.

Re-marketing bør ses som en del af den samlede digitale strategi og som en vigtig parameter i forhold til både at tiltrække nye såvel som tidligere kunder. Læs casen på de næste sider for et eksempel på en succesfuld re-marketing strategi.