Optimer med fokus på kunden

Optimer med fokus på kunden

Overskriften giver sig selv, men alligevel er der mange der glemmer kunden, når der produceres indhold til hjemmesider. Ofte har man travlt med at fortælle sin egen gode historie, men er det egentlig det kunderne vil lytte til – af og til er det, men bestemt ikke hele tiden.

Vi har før nævnt micro-moments, de små øjeblikke i løbet af dagen, hvor man tager mobilen frem for at finde løsningen på et problem. Mobilen og Google er den moderne grønspættebog, og sørger man for at være synlig, når kunden spørger efter hjælp er der meget at hente. En undersøgelse fra Google viser, at 91 % af brugerne af smartphones benytter deres telefon til at hente information og inspiration, når de er i gang med en opgave. Dette er ikke et overraskende tal, da man er hurtig til at spørge mobilen til råds, når man mangler svar, og det gælder både når der diskuteres, man mangler inspiration/hjælp til DIY projekter eller hvis man leder efter et råd.

Fire key micro-moments

Google har kategoriseret fire key micro-moments, som man kan fokusere sit indhold mod for at nå kunden bedst muligt:

 1. I want to know moments – øjeblikke, hvor den nysgerrige bruger skal researche, men ikke nødvendigvis er klar til at købe f.eks. hvilken smartphone er bedst eller hvad er et godt kassesystem til en butik.
 2. I want to go moments – dette er når brugerne leder efter lokale forretninger, restauranter, virksomheder osv. Altså en såkaldt lokalsøgning.
 3. I want to do moments – det kan være søgninger, der foretages både før og efter man har købt et produkt. Dette er how-to øjeblikkende f.eks. hvordan afkalker jeg en kaffemaskine eller hvad er et ERP system?
 4. I want to buy moments – her er der mange søgninger, brugeren er klar til at købe, men mangler lige det sidste information til f.eks. at vælge eller købe. Søgningen kan f.eks. være ’Microsoft til Mac’.

De fire områder er vigtige at have i baghovedet, når man som virksomhed skal producere indhold til sit website – besvar kundernes spørgsmål online med velskrevet indhold. Men hvilke spørgsmål stiller jeres kunder, og hvad er de interesseret i? Her er der et par huskeregler til at få mest muligt ud af de såkaldte micro-moments.

 1. Find ud af hvad kunders behov er, og om I er synlige ved disse søgninger
  1. En søgeordsanalyse kan her være et uundværligt stykke værktøj til dette
 2. Hvordan bruger jeres kunder jeres produkter?
 3. Lav relevant indhold evt. how-to videoer og guides
 4. SEO-optimer jeres indhold!
 5. Sørg for at jeres indhold er optimeret til smartphones og tablets

Husk: Micro-moments gælder både for SEO og SEM.