Nyt trustmark for ikke kun Danmark, men for hele Europa

Nyt trustmark for ikke kun Danmark, men for hele Europa

Landene i Europa har tidligere haft deres eget trustmark, når det gælder handel online. I de danske webshops har vi været bekendt med E-mærket. E-mærket har fungeret som en indikator på, at den webshop vi besøger er pligtopfyldende og har hvad der skal til, for at sikre kundens sikkerhed ved køb. Dette trustmark bliver nu ændret.

Den nationale e-commerce association har lanceret et nyt trustmark, som går på tværs af de europæiske lande. Ecommerce Europe dækker over 25.000 virksomheder der sælger deres produkter online. E-mærket og FDIH er begge ansvarlige for det nye europæiske trustmark.

De butikker som allerede bruger det nationale trustmark (E-mærket) kan nu gratis ansøge, om det nye europæiske trustmark. Ansøger man om det nye trustmark, skal man være forberedt på, at de laver en undersøgelse af virksomheden for at sikre at den europæiske købelov bliver opfyldt.

Det danske e-mærke blevet oprettet for godt 16 år siden, og har siden da været det førende trustmark for de danske internet butikker, og for forbrugerne som handler. Ved at implementere det nye europæiske trustmark, åbner man for muligheden for endnu flere internationale kunder. Det gør ikke blot, at den danske e-handel forbedres for danske besøgende, men den kan også tiltrække nye udenlandske kunder. De fleste har handlet i en webshop udenfor den danske grænse, men det kræver mere tillid fra forbrugernes side at handle i en ny webshop end i en eksisterende.

Ikke blot forbedring af tilliden

Det forventes at det nye trustmark ikke blot vil forbedre tilliden fra kunderne, men også på længere sigt forbedre den danske e-handels indtjening siger Jesper Arp-Hansen, CEO for den danske e-commerce Foundation.

Desuden sørger det nye europæiske trustmark også for at de danske netbutikker bliver mere transparente, hvilket øger sikkerheden for kunderne. Kunderne får ikke blot større sikkerhed, men også mulighed for at læse præcis, hvilke rettigheder de har. Det nye trustmarks code of conduct påskriver at dette skal oplyses på sitet.

Hvis man skulle få brug for at sende en klage eller anden type for reklamation, kan man kontakte en ny supportafdeling under det europæiske trustmark. Mange har prøvet at sende en klage til en webshop, hvor oplevelsen af processen har været besværlig, især hos de udenlandske webshops. Chancen for at få det optimale ud af situationen, har derfor tidligere været meget lav. Nu får man i stedet hjælp til denne proces, hvilket kan forbedre sikkerheden for ens køb langt bedre.

Det europæiske trustmark er allerede tilgængeligt i 14 forskellige lande, hvortil de også har et servicecenter til rådighed, helt gratis, hvis der skulle opstå spørgsmål. Der kommer løbende flere lande på listen, og jo større denne organisation bliver, desto flere muligheder har forbrugerne for at handle i andre butikker end dem de allerede kender.

Man kan læse mere om det nye trustmark på deres hjemmeside; http://www.ecommerce-europe.eu/