Nye spændende muligheder i Google Adwords – message extensions

Nye spændende muligheder i Google Adwords – message extensions

Med stadig flere og flere mobilbrugere der dagligt anvender mobilen til alt fra informationssøgning og køb af diverse produkter, vokser efterspørgslen for brugervenligt indhold til mobilbrugerne. Derfor har Google for nyligt lanceret en ny annonceudvidelse til Adwords kaldet ”Message Extensions” eller på dansk ”Klik for at sende en besked”.

Udvidelsen bringer dig tættere på dine kunder, og giver dem muligheden for at kontakte dig via SMS i stedet for det klassiske telefonopkald. Udvidelsen forbedrer brugeroplevelsen, og rækker en ekstra hånd ud til de travle mennesker på farten, der altid har deres telefon ved hånden, eller de mennesker der blot har et lille spørgsmål, men som ikke bryder sig om at ringe op.

Hvad er ”Message extensions”?

”Message Extensions” er en annonceudvidelse, der som alle andre Adwords udvidelser, kan vises i forlængelse af en Adwords tekstannonce på Google. Udvidelsen giver mulighed for, at mobilbrugerne ved hjælp af et enkelt klik kan sende en besked til virksomheden. Virksomheden kan svare tilbage via SMS, og herved fungerer udvidelsen som en klassisk chatfunktion som mange virksomheder har opsat på deres hjemmeside.

Det koster normal SMS-takst at anvende funktionen for mobilbrugerne, og annoncøren betaler den samme CPC (Cost per click), som der betales, hvis der trykkes på annoncørens tekstannonce.

Hvad kræver det at sætte ”Message Extensions” op?

Opsætning af ”Message Extensions” kræver et telefonnummer til en telefon, der har mulighed for at modtage og sende SMS beskeder. Opsætningen kan både gøres på kampagne- og annonceniveau og gøres under ”Ad Extensions” på lige fod med alle andre annonceudvidelser.

new-message-extension

Til opsætning kræves følgende informationer:

  • Virksomhedens navn (Max 25 tegn): Tilføj et forretningsnavn, som folk er bekendt med.
  • Telefonnummer: Telefonnummeret er det nummer, som folk skal sende beskeder til. Eneste krav er, at telefonnummeret har mulighed for at sende/modtage SMS beskeder.
  • Udvidelsestekst (Max 35 tegn): Denne tekst vises i forlængelse af din tekstannonce i søgeresultaterne på Google. Hertil kan udtryk som ”Send Besked” og ”Skriv til os” anvendes, så det er tydeligt for brugerne, at de ved at trykke på knappen, har muligheden for at sende en besked direkte til virksomheden.
  • Beskedtekst (Max 100 tegn): Denne tekst vil automatisk blive indtastet i brugerens SMS felt, så man let og hurtigt kan sende en besked til virksomheden. Brug beskedteksten til at hjælpe brugerne med at åbne en samtale med din kundesupport. Det er en god ide at være så specifik som muligt, og undgå generiske tekster som ”Ring til mig” eller ”Jeg vil gerne vide mere”. Prøv f.eks. at brug tekster som ”Jeg vil gerne booke en tid” eller ”Jeg vil gerne høre mere om (produkt/event). Kontakt mig venligst”.

Best practice

Tilføjelsen af den nye udvidelse er ikke ensbetydende med at udvidelsen bliver vist hver gang din annonce vises for en mobilbruger. Vises annoncen ikke, kan det være et tegn på, at din kvalitetsscore eller mobile bud er for lavt, hvorfor det vil være nødvendigt at optimere kvalitetsscore eller byde dit mobile bud op.

Sørg for at dine beskedudvidelser giver mening for alle. Det kan derfor være en god ide at lave forskellige budskaber til de forskellige produkter eller services du tilbyder.