Ny SEO opdatering sætter skub i konkurrencen

Ny SEO opdatering sætter skub i konkurrencen
SEO content banner

Der er igen sket lidt ændringer i SEO verdenen. Denne gang er det rankings for lokal SEO, der er blevet opdateret. Google har lavet en ny opdatering, der har ændret visninger af søgeresultater på lokale søgninger. Tidligere blev der vist syv resultater under ’maps’ resultatet, men efter den nye opdatering er dette blevet reduceret til tre.

seo update billede 

Det lyder måske ikke som den helt store ændring, men det kan have store konsekvenser for konkurrencen på både SEO og Adwords. Før skulle man som virksomhed konkurrere med seks andre om at få klik, hvilket nu er reduceret til to. Så det er blevet langt mere profitabelt at blive vist i disse lokale resultater.

Desværre er det op ad bakke for dem, der før lå nr. 4-7, som nu er røget helt af listen og derfor må kæmpe ekstra hårdt for at komme tilbage i top 3. Derfor kan man kun forvente, at konkurrencen på lokale visninger bliver markant højere.

Billedet viser en lokal søgning på ’frisør København’ som den ser ud nu, efter opdateringen. 

Kampen om en top 3 placering

Det er nu essentielt, at man som virksomhed har en Google My Business profil samt eller flere SEO optimerede sider mod lokale søgninger, for at kunne blive vist i top 3. Ligger man ikke i top 3, er man først synlig i en lokal ’maps’ søgning, men dette sker vel og mærke kun, hvis brugeren vælger at klikke på ’flere resultater’.

Vi kan også kun gisne om, hvordan konkurrencen på lokale søgninger vil stige ikke kun for SEO men også for Adwords. Ligger man allerede i top 3, er det bestemt ikke nu, at man skal læne sig tilbage og nyde resultatet. De lavere liggende konkurrenter vil formentlig gøre hvad de kan, i håb om at overtage en top 3 placering.

Maps visningerne tager en del trafik og giver god brandingværdi. Derfor er det et stort plus at være synlig på både Adwords, i organisk trafik og lokale søgninger. Dette giver meget høj synlighed som er vigtigt, hvis man gerne vil opnå trafik og konverteringer.

Lokal SEO

Den lokale SEO optimering bliver altafgørende for om du bliver vist i ’maps’ resultaterne, derfor skal der være helt styr på det grundlæggende.

  • Google My Business skal være på plads op opdateret
  • Konsistens
  • On-page optimering
  • Anmeldelser og omdømme
  • Lokale links

For at blive vist i lokale ’maps’ søgninger skal man som nævnt have en Google My Business, og det er nu endnu vigtigere end før, at denne er velfungerende og vedligeholdt.

Bliver man skubbet ud af listen, skal man dog ikke fortvivle. Maps resultaterne høster mange kliks, men der er bestemt stadig klik at hente på de almindelige organiske resultater.

Hvem er det relevant for?

Det er naturligvis relevant for de virksomheder der har filialer eller butikker flere steder i Danmark, men også virksomheder med forskellige globale lokationer vil kunne opnå fordele ved at arbejde med lokale SEO optimeringer.

Hvis du er i tvivl, om lokal SEO er relevant for jer eller om I gør det godt nok, så kontakt Marketing Lion for et uforpligtende kig på nuværende lokal SEO synlighed samt anbefalinger til optimeringer.