Load speed – brugerne kræver mere end nogensinde

Load speed – brugerne kræver mere end nogensinde

En ny analyse fra thinkwithgoogle viser nye industri benchmarks for mobilpage speed. Analysen belyser Googles annonceringspartnere og hvordan de klarer sig i forhold til mobilpage speed. Analysen tager udgangspunkt i over 900.000 landing pages fra annoncører på mobile platforme, og er indsamlet fra 126 lande i 8 forskellige brancher: Automotive, Business and industrial markets, Classified and locals, finance, media and entertainment, retail, technology og travel.

Tendensen er at alt for mange virksomheder har for langesomme sider ift. forbrugerens forventninger og krav.

Forbrugeren forventer en hurtig oplevelse på mobilen hvad enten man skal betale regninger, søge på google, shoppe, læse en artikel eller lignende. Loader landingssiden for langsomt, vil brugeren hurtigt lukke siden og gå videre til en anden virksomhed, hvis website har en bedre load hastighed på mobil.
På trods af at over halvdelen af al webtrafik kommer fra mobile enheder, udkonkurrerer desktop stadigvæk mobilen, når det kommer til konverteringer. Ved at optimere blandt andet load tiden fra mobil vil virksomhederne dog i højere grad også kunne hente gode salgstal på mobiltrafikken.
Virksomheder som er i stand til at imødekomme dette, samt tilfredsstille brugerne med en hurtig og gnidningsfri oplevelse vil højest sandsynligt vinde på den lange bane.

 • Over 53% af alle mobilbrugere forlader en mobilside, der er langsommere end 3 sekunder om at indlæse.[1]
 • Over 70% af alle mobilsider bruger over 7 sekunder på at indlæse det visuelle ”in-screen” indhold og 10 sekunder på at indlæse det indhold, som udrulles ovenfor eller nedenunder skærmen.
 • En mobilsides indlæsningstid som går fra 1 til 7 sekunder har 113% større sandsynlighed for at brugerne forlader sitet før det overhovedet er loadet.
 • Stiger antallet af elementer “tekst, titler og billeder” fra 400 til 6.000 vil sandsynligheden for konverteringer falde med 95%.

 

Billedudsnit loadtid 1

Jo mere en side er strømlinet og jo mindre den fylder desto bedre. Det tager 7 sekunder for en mobil på et 3G netværk at loade 1.49MB. Over 70% af alle website fylder 1MB, 36% fylder over 2MB og 12% fylder mere end 4MB. Dette sat op imod bounce raten viser den klare fordel af en mobilside der loader hurtigt.

 • Hurtigere mobilpage speed –> Lavere bounce rate –> flere konverteringer.

Visuelle designere har stor indflydelse på hastigheden – udviklerens skyld?

En side, der er designet til at skabe opmærksomhed, interesse og nysgerrighed ender ofte med at gøre brugeren frustreret og utålmodig, når den indlæses på en mobil enhed, hvis loadtiden er for langsom, og dermed kan designet og dets funktion være hæmmende for resultaterne.

Mange har tendens til, at give webudvikleren skylden, fordi det er et teknisk problem. En langsom side skyldes dog ofte størrelse og antallet af billeder, antallet af visuelle elementer og den design kompleksitet vi vælger samt variationen af fonter der benyttes på siden. Det er altså ligeså ofte et design problem end et teknisk problem.

Fire vigtige pointer, du bør gøre din designer opmærksom på.

 • Stil hastighedskrav til din designer
 • Brug et design, der er bygget med mobilhastighed i tankerne
 • Sæt begrænsninger og simplificer dit design
 • Inkorporer hastighed, som en vigtig faktor hos din designer

Tre gode råd til optimering af mobil loading speed – Best Practice

 • Højest 50 elementer vist per side, gerne mindre
 • Mindre end 500KB bytes per side, gerne mindre
 • Under 3 sekunders loading tid til at vise content, gerne hurtigere

Det vigtigste af alt når det kommer til mobilpage speed er – Less is more.

En anden vigtig teknologi der er vigtig at have for øje er udarbejdelse af AMP sider som der kan læses mere om på http://www.marketinglion.com/mobile-first-index-og-amp-sites/

[1] https://www.thinkwithgoogle.com/articles/mobile-page-speed-new-industry-benchmarks.html