Google Adwords opdateringer

Google Adwords opdateringer

Ligesom med SEO opdateringer, sker der fra tid til anden opdateringer på Adwords fronten. I sidste nyhedsbrev i februar beskrev vi den nye if-funktion i Adwords, men der er andre store ændringer, som vi synes I skal være bekendte med.

Nyt Interface

Den indtil videre største ændring for annoncørerne i 2017 er, at Adwords Interfacet er i gang med en fuldstændig forandring, hvor de første virksomheder allerede har fået adgang.
Designet er blevet mere simpelt og ligner mere de øvrige Google programmer end tidligere. Der er desuden en del nye features, hvor det væsentligste er at det blevet væsentligt nemmere at få et grundigt overblik over kontoens nuværende performance samt at optimere kampagnerne på baggrund af opsatte målsætninger.
Det er endnu ikke alle features, som er konverteret til det nye interface, og ikke alle annoncører har adgang til det nye interface endnu. Marketing Lion kan naturligvis introducere til og undervise i det nye format.

Billedudsnit

CPC-optimering på desktop, tablet og mobilniveau

Billedeudsnit 2

Hidtil har det kun været muligt at optimere sine klikpriser på computer/tablet samlet set eller selvstændigt på mobil. Nu er det derimod muligt at byde forskelligt på hhv. computer, tablet og mobil. På mobil og tablet er der ikke lige så mange annoncer som på computer, og tit er konverteringsadfærden anderledes, hvorfor det kan være hensigtsmæssigt med differentierede budstrategier. Optimeringen foretages på kampagneniveau, hvorfor det kan være aktuelt at oprette selvstændige kampagner, med de specifikke søgeord, man ønsker budoptimering på.

Google Ad Grants bliver til Google for Nonprofits

NGO’er har haft mulighed for at kvalificere sig til Google Ad Grant program, hvor man har fået enten 10.000$ eller 50.000$ til at annoncere for hver eneste måned, såfremt man overholder de gældende krav. Dette program ændrer karakter i marts/april 2017 og bliver til ”Google for nonprofits”. Princippet er det samme med enkelte undtagelser, men det er nødvendigt for organisationerne at foretage en aktiv ansøgning for at konvertere kontoen til det nye format.

Google Ad Grant programmet sikrer organisationerne gratis annoncering, men dog kun på positioner under de annoncører, som betaler for Adwords.

Det gamle tekstformat udgår

Billedudsnit 3

Expanded text ads blev introduceret i efteråret 2016, men det gamle format har stadig fungeret. Fra februar 2017 er det imidlertid ikke længere muligt at optimere det gamle format. Annoncerne vil stadig blive vist, men det må forventes at resultaterne vil dale, hvis ikke man optimerer teksterne og dermed ændrer til det nye format.

Det nye format er større: Der er to overskrifter (hver 30 tegn) og en beskrivende linje (80 tegn). Derudover er det muligt at sætte to keywords efter visnings-URL’en.