Light Box Ads giver nye muligheder for annoncører

Light Box Ads giver nye muligheder for annoncører
sæson trafik banner

Light Box Ads er Googles nye annonceformat, som flere danske virksomheder allerede er begyndt at tage til sig.

Google har tidligere manglet et ekstraordinært format i mulighederne for display annoncering, der hidtil har været begrænset til mindre formater. Større formater samt ”take overs” har således kun været muligt for annoncøren gennem en direkte aftale med de forskellige medier eller via andre annoncesystemer. Dette råder Light Box Ads nu bod på og giver mulighed for mere synlige formater, der stadigvæk kan styres og måles centralt fra Adwords systemet. Det ekstraordinære ved Light Box Ads i forhold til andre bannerformater er, at annoncen folder sig ud og vises i forskellige formater af materiale f.eks. produktkatalog, YouTube video, Google Maps lokationer mv.

Formatet fungerer ved, at der vises statiske bannere på hjemmesider, som man har valgt i sin segmentering af kampagnen. Når brugeren fører musen henover disse Light Box bannere udfoldes dette og annoncøren får hermed 100% SOV (Share-of-Voice/ synlighed). Det betyder, at pop-up annoncen fylder det meste at skærmen. Det gør, at andet indhold og eventuelt støj på den givne hjemmeside ikke er synligt for brugeren og der opnås dermed 100% fokus på virksomhedens brand og budskab.

Light Box Ads giver således mulighed for at annoncere til et engageret publikum, der selv aktivt vælger at interagere med annoncen.

google lightbox ads

Primære fordele

  • Man betaler kun, når annoncen foldes ud. Det betyder alle visninger er gratis, hvilket er rigtig god branding
  • 100% synlighed – med Light Box annoncer bliver man det eneste synlige på brugerens skærm
  • Flere formater kan anvendes: billeder, video, Google Maps etc.
  • Samme segmenteringsmuligheder som på Googles Display Netværk
  • Bannerne skal kun bygges én gang og så kan man blive synlig på Google Display Netværk
  • Fleksibelt layout giver mulighed for mest mulig fokus på virksomheds brand, logo og budskab
  • Mulighed for re-targeting
  • Mulighed for frekvensstyring

Der er ingen tvivl om, at Light Box Ads er et spændende format for rigtig mange virksomheder. Da formatet stadig er forholdsvis nyt, er der god mulighed for at blive first mover og høste de naturlige fordele der er herved.