Konverteringsoptimering

Konverteringsoptimering

Få bruger den rette værdi på konverteringsoptimering

Vi havde emnet konverteringsoptimering oppe i en tidligere nyhed, hvor vi nævnte, hvor få virksomheder, der bruger den rette energi på at konverteringsoptimere. Fokus eller pengene bliver brugt på at få trafik til websitet eller ind i fysiske butikker. Budgettet bliver ikke udnyttet effektivt. Overvej det budget der skulle til for at fordoble din trafik. Og overvej så hvilket budget der skulle til for at fordoble din konverteringsrate for at få den samme effekt.

Hvis man oplever at få af de besøgende foretager den handling, som man ønsker websitet skal støtte op om – om det er salg, find butik, se produktdetaljer, kontaktformular, telefon etc., kan det være man kan øge resultaterne ved at arbejde med konverteringsoptimering.

Har de besøgende den ønskede adfærd på websitet?

Konverteringsoptimering handler om at gøre de rigtige elementer synlige for de besøgende på hjemmeside, og derved få dem til at udføre den rigtige handling. Samtidig handler det om at gøre det nemt at navigere og nemt at foretage de handlinger, som er målsætningen med websitet.

De elementer, der typisk påvirker konverteringsraten er grafik og design, tillid, usability og enten mangelfuld eller for meget information. Der kan således være mange årsager til lave konverteringsrater, og vi anbefaler, at tage udgangspunkt i virksomhedens og websitets data, for at opnå indsigt i hvilke elementer der skal arbejdes med for at optimere sin konverteringsrate.

framework for konverteringsoptimering

Framework til konverteringsoptimering

Datadrevet konverteringsoptimering

En 100% konverteringsrate er kun noget, man kan drømme om, men man kan komme langt, hvis man optimerer websitet og samtidig formår at tænke brugervenlighed og brugeroplevelse ind. Hos Marketing Lion tror vi på en datadrevet model. Data kan give os en god indikation af, hvad brugeren laver og ser, når de besøger websitet.