Instagram åbner for annoncering i Danmark

Instagram åbner for annoncering i Danmark
social media

Den 30. September 2015 blev det muligt for danske virksomheder at annoncere på det populære sociale medie, Instagram.

Instagram er det tredjestørste sociale medie i Danmark, efter Facebook og Snapchat, og har dermed en høj reach blandt de danske forbrugere.

For at kunne annoncere på Instagram skal du have en Facebook annoncekonto, som skal kunne tilgås gennem Power Editor. Det vil være muligt at annoncere på Instagram uden at have en Instagramprofil. Dette kan dog ikke anbefales, da du vil få meget svært ved at kontrollere respons på annoncen og du ikke har mulighed for at svare tilbage på målgruppens kommentarer.

Indtil videre har Instagram kun givet mulighed for at have ét link på en Instagramprofil. Men gennem annoncering vil det blive muligt at have call-to-action elementer, der linker direkte videre til hjemmesiden – f.eks. ”Læs mere”, ”Bestil her” etc.

Annoncen vil adskille sig fra andre billeder i news feedet ved, at der står ”sponsoreret” i højre hjørne og brugerne har mulighed for at skjule den pågældende annoncen, hvis de ikke finder den interessant.

Dette sætter krav til, at annoncen er interessant og relevant for modtageren. Ellers bruger man unødvendige ressourcer på et uhensigtsmæssigt reach.

Annoncering på Instagram giver mulighed for at nå ud til en langt større målgruppe end hvis du kun annoncerer via Facebook. Samtidig giver den nye annonceringsmulig på Instagram en højere integrering mellem de to profiler. På den måde kan du styre, hvad der skal vises hvor og dermed opnå de bedst mulige resultater.