Google tendenser – brugervenligheden testes

Google tendenser – brugervenligheden testes

Google tester dagligt en masse forskellige ting, og forsøger konstant at forbedre deres algoritme for at højne brugervenligheden, når brugerne laver en søgning på Google. Det er sjældent at de fortæller, hvad de er i gang med, ofte ser vi blot ændringer og tendenser på nettet, som Google af og til bekræfter. Den seneste tid har vi oplevet lidt forskelligt og Google er kommet med et par bekræftende udmeldinger.

Tester længere meta descriptions

En tendens, som vi har langt mærke til i den sidste tid, er at Google tester længere meta descriptions på især long tail søgeord (meget specifikke søgninger). Grænsen for meta descriptions har længe været 156 tegn (to linjer), men nu kan man på visse søgninger se meta descriptions på op mod 245 tegn (tre linjer). Det er stadig noget der blot bliver testet, men vælger Google at implementere denne ændring, giver det mere plads og mulighed for at skrive et sælgende budskab til brugerne. Mange har i dag svært ved at få plads til det de gerne vil sige på blot 156 tegn, så en forøgelse vil bestemt gøre godt.

Google search results

Mobile first index – tendens fra 2016

Google kan se at der er stor fremgang i mobilesøgninger og har derfor meldt ud at de i fremtiden med deres algortime i højere grad vil tage udgangspunkt i de mobile søgninger gennem deres såkaldte ”mobile first” indeks.
Det er stadig ved at blive testet og er derfor ikke noget vi endnu mærker noget til i Danmark. Men denne udvikling betyder behov for endnu mere opmærksomhed på at optimere mod mobilsøgninger.

Derfor er det vigtigt at virksomheder begynder at undersøge de mobile søgemønstre, hvordan kommer de nuværende mobilbrugere ind til sitet og, ikke mindst, hvordan kan man tiltrække flere og nye brugere ind via mobilen. Her ligger Google især vægt på Micro-Moments, og som virksomhed skal man derfor identificere brugernes mobile øjeblikke:

  • ’I-want-to-know’ – content marketing når det er bedst
  • ’I-want-to-go’ – hvilket er de lokale søgninger, ”33% af danskerne researcher lokale virksomheder mens de planlægger aktiviteter[1]
  • ’I-want-to-do’ – hvordan søgninger, hvilke har stor fremgang på f.eks. YouTube.
  • ’I-want-to-buy’ – gode og solide produkttekster

Husk i denne sammenhæng at der kan være forskel på, hvordan folk søger på mobilen fremfor på desktop.

Nyt interface på desktop søgninger

Som nævnt ovenover, begynder Google at være mere orienteret mod mobilsøgninger. Derfor er deres nye interface, som de er ved at rulle ud, meget lig det vi ser på mobilen. Interfacet bliver mere enkelt, og får tildelt nogle kasser med f.eks. top historier og billeder. Det er ikke noget vi ser i Danmark endnu, men det er nok kun et spørgsmål om tid inden det kommer hertil.

Hvad vil det nye år bringe?

Vi kan blot gisne om, hvad det nye år vil bringe i Google regi, men der er en masse snak i industrien, som giver os en god ide om, hvad vi eventuelt kan have i vente. Et af de store emner er stemmesøgninger (Siri til iPhone, Google Now). Det er noget industrien arbejder meget på at videreudvikle, så ikke nok med at der skal være stemmegenkendelse så skal softwaren også kunne forstå stemmen.

Derudover forventes det at Google ligger mere og mere vægt på mobil og content marketing, da disse to emner stort set går hånd i hånd, på vej hen til deres gode ven ’brugervenlighed’.

[1] Google insights