Google frigiver Penguin 4.0

Google frigiver Penguin 4.0
google analytics

I slutningen af september frigav Google Penguin 4.0, hvor budskabet er ”Focus on creating amazing compelling websites”. Den nye opdatering af Penguin betyder større ændringer med indflydelse på både websites SEO, ranking og linkbuilding. Samtidig løser opdateringen problemer, som en del websites længe har haft, med Penguin filteret.

To større ændringer

Sidst Penguin blev opdateret var i oktober 2014, så en opdatering har derfor været længe ventet af mange. Med den nyeste opdatering er der fulgt to betydningsfulde ændringer med. Disse har bidraget til at løse en række af forskellige problemer.

Penguin køre nu ”In Real Time”

At Penguin nu kører ”In Real Time”, er en god nyhed for de fleste websites. Mange websites oplevede tidligere, at Penguin periodevist genopfriskede sites samtidig. Dette resulterede i at selvom spammende backlinks blev fjernet tog det lang tid før Google så at disse var væk. Dette betød dårlig SEO kvalitet og rankings i Googles søgeresultater for de pågældende sites.
At Penguin i stedet kører ”In Real Time” sikrer, at dette problem ikke kommer til at ske igen, da ændringerne vil være synlige meget hurtigere.

Penguin er blevet mere granuleret

Spam bliver nu devalueret ved at tilpasse rankings baseret på spam-signaler frem for påvirket af rangordningen for hele websitet.
Overordnet set vil de to ændringer medføre bedre placeringer i Googles søgeresultater, da links og linksignaler får en større indflydelse på websitets placering.

Links har stadig en betydning

Selvom Penguin 4.0 har ført ændringer med sig, så skal man ikke glemme at links og linkbuilding stadig spiller en vigtig rolle.

Ens links skal stadig være i overensstemmelse med resten af ens markedsføringsstrategi og website. Har man et relativt lille site, uden nogen anden indsats på andre platforme, vil det vække et faresignal hos Google, hvis man har 5000+ links til at referere til ens site.

Derfor skal links stadig kombineres med den resterende markedsføringsstrategi for at få det bedste overordnede resultat for ens virksomheds online indsats.