Er sommer ferietid eller travlhed?

Er sommer ferietid eller travlhed?

For nogen virksomheder er det helt naturligt at se et dyk i trafikken i juli – f.eks. for B2B virksomheder, men typisk også for virksomheder, der sælger produkter med en kompleks beslutningsproces.

”Rejse”, ”afbudsrejse”, ”huskøb”, ”videreuddannelse” og ”rejseforsikring” er alle eksempler på søgetermer med god søgevolumen i juli i forhold til resten af året. Mens der er færre søgningerne på ”ejendomsmægler”, ”a-kasse”, ”ny bil” og ”forsikringer” end resten af året.

Glem ikke mobiltrafikken

Mobiltrafik stiger støt, og vi forventer på ingen måde, at denne tendens stopper lige foreløbig. De seneste år har vi tilmed set en stigning i brugen af mobil specifikt i sommermånederne. Mange er på ferie, i sommerhus eller udendørs på anden måde – og der er mobilen lige ved hånden og oftest den, der bliver taget i brug, når man har brug for at være online.

Hvordan mindsker man den døde periode i sommertiden?

Det handler som altid om at være der, hvor kunderne er. Hvis forbrugsmønsteret ændrer sig, hvis søgeadfærden ændres, hvis mobilen slår computeren, gælder det for virksomheden at tilpasse sig dette. Ellers vælger kunden en anden udbyder, og hvem ved om de vender tilbage efter ferien? Er der alternative veje til at nå sin målgruppe? Det kan være, at der skal produceres noget særligt indhold til enten websitet eller på de sociale medier.

Vil I gerne vide, hvad I kan forvente for jeres virksomhed i sommerferien – og eventuelt om I kan nå at foretage nogen ændringer, der kan mindske et eventuelt fald i resultaterne, så kontakt os for nærmere information.