Er content stadig kongen?

Er content stadig kongen?
SEO content banner

Content is King var den helt store SEO buzz phrase i 2014, og fortsatte også ind i 2015. Indhold er stadig kongen – men det helt afgørende er, at det er relevant og giver værdi til brugerne. Samtidig er det vigtigt at understrege, at Google fortsat favoriserer indholdsrige tekster frem for dem med sparsomt indhold. Dette vil for nogen måske stå i skærende kontrast til tidligere usability og konverteringsoptimering dogmer – webtekster skal være korte, uden scroll og kun indeholde de mest nødvendige informationer. Her er det vigtigt at forstå, at det ene ikke udelukker det andet, men kræver nye måder at tænke opbygning og design af ens landingssider.

Tematiseret indhold

De topplacerede organiske søgeresultater bærer i Search Metrics’ analyse præg af websites, hvor indholdet er holistisk inddelt efter særlige temaer (semantiske klasser). Det er derfor vigtigere at tænke i temaer frem for enkelte keywords og opbygge indholdet derefter. Når indholdet produceres, er det særligt vigtigt at have såkaldte ’proof terms’ for øje. Proof terms er ord, der hjælper søgemaskinerne med at forstå teksten samt konteksten og bør derfor altid inkluderes. Et eksempel kan være en tekst vedr. bilforsikring med proof terms som kasko, dækning, ansvarsforsikring, delkaskodækning, forsikringspolice med flere.

Brugervenlighed er en (ny) ranking faktor

Et område, som også har afgørende betydning for høj synlighed, er selve brugervenligheden og den samlede oplevelse af websitet. I rapporten fastslår Search Metrics, at brugervenlighed har betydning for rangering i Google – men usability inkluderer mange parametre, så hvad er egentligt vigtigst at have for øje?

Først og fremmest er det vigtigt at opbygge en struktureret og overskuelig websitearkitektur (IA), så brugerne nemt kan finde det, de leder efter. Samtidig har det stor betydning for brugeroplevelsen, hvordan de individuelle landingssider er opbygget – er det let at navigere hen til andre relevante sider? Er teksten skrevet i en læsbar font? Er der illustrative billeder og videoer, som brugeren kan interagere med?

Hvis den samlede oplevelse af websitet er dårlig, vil størstedelen af brugerne forlade det og ’time on site’ vil være lav. Det anbefales derfor at gennemgå websitet og sørge for at brugervenligheden er i top. Kogt helt ind er en god brugeroplevelse essensen til høj SEO synlighed og gode resultater.

Teknik er stadig afgørende

De tekniske parametre skal stadig være i orden, og er grundlæggende for, at sitet indekseres af Google. Der er intet forandret i, at sitets load tid skal være lav, have høj ’code to text ratio’ og at metatags bruges korrekt.

I forlængelse af Google’s mobil update i april påviser undersøgelsen ligeledes vigtigheden af et mobiloptimeret website.

Husk den eksterne linkbuilding
Linkbuilding har i en lang tid været en vigtig SEO faktor og er det stadig iht. undersøgelsen. Men ligesom for den indholdsmæssige optimering ses en afvigende vigtighed af keyword optimerede linktekster og i stedet anbefales fokus at ligge på erhvervelse af links fra relevante og autoritative hjemmesider ift. ens branche.

Sociale medier er anvendelige til SEO optimering

Sociale signaler er stadig et parameter, som Google arbejder med. I Search Metrics er det muligt at få indsigter omkring egen og konkurrenters formåen, og der er en klar tendens til, at de websites, der gør det godt på de sociale medier, også gør det godt i SEO rankingen.

Opsummering

Samlet set indeholder rapporten en blanding af velkendte, men også nye indsigter og tendenser. Indsigterne og særligt usability som ny ranking faktor vil vi huske at integrere i vores fremtidige anbefalinger. Vi har samtidig opdateret vores velkendte SEO pyramide med et ekstra lag – brugeroplevelse – netop for at imødekomme det nye parameter for SEO ranking. Her ses hvilke faktorer, der er de vigtigste i SEO optimeringerne.

For at læse den fulde analyse kan du hente den her

Seo elementer