Digitaliseringen lever i bedste velgående

Digitaliseringen lever i bedste velgående

Når man snakker it og den digitale verden, er der altid en masse spændinger i luften om, hvad den kommende tid vil bringe. Desværre er der aldrig rigtig nogle der kan give os præcise svar. Den årlige Gartner rapport er derimod en god indikation på, hvad der sker på markedet nu og hvilket fokus CIOs har i øjeblikket.

Prioritering indenfor teknologi i 2016

1. BI/Analytics
2. Cloud
3. Mobile
4. Digitization/Digital Marketing
5. Infrastructure & Data Centre
6. ERP
7. Security
8. Industry Specific Applications
9. CRM
10. Networking/Voice/Data Communications

Den ovenstående liste viser, hvordan CIOs strategisk vil prioritere inden for teknologi i 2016. Her er det interessant at se, at digital markedsføring kommer ind som det fjerde vigtigste, hvilket om noget viser at det er vigtigt at være til stede og synlig online. Rapporten er en undersøgelse af hvordan 2.944 CIOs, fra 84 lande, håndtere strategi, teknik og ledelsesmæssige prioriteter.

Forventningerne til digitale indtægter i 2016

Vi har kigget lidt insights fra 2016 rapporten igennem og det ser ud til at digitaliseringen bliver mere intens. CIOs regner med at de digitale indtægter vil stige fra 16% til 37 % og samme tendens for stigning, regner man med inden for digitale processer. Her forudser man en stigning fra 42% til 77%. Dette betyder også at den digitale tankegang skal gå meget dybere ned i organisationen og ikke kun ligge som et top lag. Dette er især, hvis man ser på en virksomhed som en platform bestående at netværk, hvor de forskellige ressourcer kan gå sammen og løse korte- eller længerevarende problemstillinger. Her skal man om noget tænke digitalisering ned gennem virksomhedens forskellige platforme og overveje, hvordan man kan udnytte digitaliseringen på flere forskellige områder.