Content marketing – sælg ideen om et produkt!

Content marketing – sælg ideen om et produkt!

Content marketing på B2B markedet

I rapporten ’2016 B2B content marketing trends’ – en undersøgelse fra USA som dog indikerer tendensen i den vestlig del af verden – fremgår, at det kun er 35% af virksomheder på B2B markedet, der har en dokumenteret content strategi.

Vi ser en tendens der svarer til den omtalte i Danmark for både B2B og B2C virksomheder, hvilket er kedeligt, da det vil være gavnligt for de fleste virksomheder at arbejde med indhold.

Undersøgelsen viser samtidig, at virksomheder med en dokumenteret strategi er mere effektive. Dokumenterer man sin strategi, er man nødsaget til at tænke nøje over, hvad det er man vil opnår og hvad man skal gøre for at opnå målet. Dette er formentlig årsagen til, at virksomheder med en dokumenteret strategi er mere effektive.

Content marketing handler ikke om at sælge et produkt

content marketingDerimod mere om at sælge ideen om et produkt og at give målgruppen brugbar, interessant information. I stedet for at fokusere på at skrive rene salgstekster, skal man i stedet fange brugeren eller målgruppen meget tidligere i salgsprocessen.

Det handler, især på B2C markedet, om det som Google kalder micro moments. Micro moments er de små øjeblikke i løbet af dagen, hvor man helt automatisk tager mobilen eller computeren frem for at søge efter information. Man kan f.eks. være i gang med at lave mad og bliver pludselig i tvivl om kødets stegetemperatur, eller vil hurtigt tjekke et andet spørgsmål der dukker op i løbet af dagen.

Micro moments princippet gælder også på B2B markedet, men her er det en anden type søgninger. En god indgangsvinkel for B2B virksomheder er at benytte sig af viden fra kundeservice. Hvad er det målgruppen ofte ringer eller skriver ind om, og ønsker at få svar på? Kan man besvare disse spørgsmål i sin content strategi, vil man opleve en rigtig god synergieffekt, som er til stor glæde for både målgruppen og virksomheden.

 

 

Indhold til content strategien

Når man producerer indhold til sin content strategi, skal man huske, at man ikke skriver for at sælge, man skriver for at viderebringe nyttig information og belyse fordele for målgruppen. Indholdet skal være relevant for branchen og produkter f.eks. sælger man løbesko, så behøver man ikke at fremhæve skoen, man kan i stedet fokusere på tekster om at blive glad for at løbe, at holde motivationen oppe, ømme og trætte fødder, skader ved løb osv. Altså nyttig viden og ikke direkte salg.