Udvidede Adwords tekstannoncer

Udvidede Adwords tekstannoncer

Google har fornylig lanceret den største nyhed meget længe til Adwords tekstannoncer – kaldet ”Expanded Text Ads” eller på dansk ”Udvidede tekstannoncer”. Den nye generation af tekstannoncer kommer i et format, der er særligt målrettet den hastigt voksende skare af mobilbrugere, som for længst har overgået antallet af desktop brugere[1]. Samtidig tager de nye annoncer hensyn til både brugere og annoncører.

Hvad er nyt?

Udvidede tekstannoncer adskiller sig fra de gamle tekstannoncer på følgende punkter

Standardannoncer

  • Én overskrift med op til 25 tegn
  • To undertekster med op til 35 tegn i hver
  • Annonceret webadresse med op til 35 tegn

standard format Adwords

Udvidede tekstannoncer

  • To overskriftsfelter med op til 30 tegn i hver
  • Ét udvidet beskrivelsesfelt med op til 80 tegn
  • To valgfri sti-felter med op til 15 tegn i hver, der bruges i annoncens annoncerede webadresse.

Udvidet Adwords format

 

Hvorfor er udvidede tekstannoncer vigtige at bruge?

Undersøgelser foretaget af Google viser, at de ny udvidede tekstannoncer kan forbedre klikraten (visninger vs. klik) med op til 20%. Dette skyldes ikke mindst den bedre synlighed annoncerne får med mere tekst, der giver et større klikbart område, men også en klarere kommunikation af budskab.

Hvor man i de gamle standardannoncer havde 95 tegn til at kommunikere sit budskab ud til brugerne, har man i det nye format op til 140 tegn. Det er 50% mere annoncetekst, hvilket gør det muligt at lave annoncerne langt mere målrettede med et klart budskab. De mere målrettede annoncer kan dermed sikre annoncørerne mere relevant trafik til deres hjemmeside og spare dem for unødvendige omkostninger i forbindelse med irrelevant trafik.

Tilføjelsen af langt mere tekst vil resultere i at annoncerne fylder mere visuelt. Dette vil have stor betydning for annoncering på mobile enheder, da en lille skærm begrænser det visuelle indhold. Dette understreger vigtigheden i at ligge helt i toppen af søgeresultaterne med sin annonce.

Muligheden for at tilføje de to nye valgfrie sti-felter giver samtidig brugerne en fornemmelse af, hvor de lander på hjemmesiden. Derfor bør de være relateret til det indhold, der findes på landingssiden, så brugerne ikke går forgæves med deres klik.

Overgangen til de nye tekstannoncer

På nuværende tidspunkt er det muligt at oprette både standardtekstannoncer og udvidede tekstannoncer. Men fra d. 26 oktober 2016, vil det ikke længere være muligt at oprette og redigere de gamle standardtekstannoncer, da Google til den tid ikke længere understøtter formatet. Dog vil standardannoncer oprettet før d. 26 oktober 2016 stadig kunne vises sammen med de udvidede annoncer, men man vil kun være i stand til at oprette og redigere udvidede tekstannoncer.

Udvidede tekstannoncer er fuldt kompatible med alle typer annonceudvidelser (både automatiske og manuelle) på samme måde som standardtekstannoncer. Annonceudvidelser bør altid være tilføjet, da undersøgelser viser, at disse øger annoncernes effektivitet betydeligt.

 

[1] http://www.smartinsights.com/mobile-marketing/mobile-marketing-analytics/mobile-marketing-statistics/